Open Dag Kubus met speurtocht

Muzikale, dansante en beeldende presentaties. Alle docenten van Kubus vind je terug in het gebouw en kun je bevragen rond hún vak, wellicht jouw hobby of passie.

Kubus houdt Open huis! Er is een mogelijkheid om alle instrumenten en kunstdisciplines te bewonderen of uit te proberen. Zowel in het gebouw binnen op de gangen, lokalen, studio’s, theaterzaal als op het Kunstgras. Zo is er in de foyer een grote instrumentenmarkt. Last minute inschrijvingen voor cursussen zijn mogelijk -als er nog plek is- grote borden laten zien wat er ter plekke te beleven valt. Er zijn informatiestands door de docenten bemenst, mét instrument natuurlijk.

 • Voorstelling Het Zigeunermeisje, huilend op een steen (Kunstgras: 14.00 – 14.35 uur. Theaterzaal Kubus: 16.05 – 16.40 uur) 
  Er zat een klein Zigeunermeisje huilend op een steen, helemaal alleen, al honderden jaren. Ze heeft er genoeg van! Ze houdt helemaal niet van huilen. Waarom zit ze nou toch ook in zo’n verdrietig liedje. Zat ze maar in een vrolijker liedje! Ze heeft haar wens nog maar net uitgesproken of er verschijnt een personage uit een ander liedje, en daarna nog een, en nog een… tot er ineens een prins voor haar neus staat. Uiteindelijk is ze alles behalve alleen. Een vrolijke, muzikale voorstelling vol oud Hollandse liedjes en vreemde figuren. Een feest van herkenning voor iedereen tussen 2 en 100 jaar!
 • Voorstelling: De Nachtwacht (theaterzaal Kubus, 15.30 – 16.00 uur)
  De avond valt en het begint al donker te worden in het Rijksmuseum als de nachtwaker zijn laatste rondje doet en plotseling een vreemde ontdekking doet. Dit is het spookverhaal van ‘de Nachtwacht’ in het museum, die de kinderen meeneemt op een muzikale zoektocht naar zijn verloren liefde.
 • Instrumentenmarkt (foyer Kubus, 13.00 – 16.00 uur)
  Tijdens de zaterdag kunnen bezoekers van LelySTART ook een bezoek brengen aan het markante gebouw van Kubus. Onder het genot van een kopje koffie kunnen geïnteresseerden in de foyer de instrumentenmarkt bezoeken, waar docenten en musici jong en oud kennis laten maken met allerlei instrumenten.
 • Speurtocht (gebouw Kubus 14.15 – 15.30 uur)
  Voor de speurneuzen kent Kubus een heerlijke speurtocht die je leidt langs allerlei lokaliteiten en activiteiten. Met natuurlijk een vette prijs voor de kleintjes. Kinderen maken op een speelse manier kennis met de vele kunstvormen van Kubus. Zelfs de zaal Techniek is onderdeel van de speurtocht! Voor de winnaars is er een gave superprijs: 3 Doodler pen! De prijsuitreiking is om 16.00 uur in de theaterzaal van de Kubus met daarbij de tweede ronde van de voorstelling ‘Er zat een klein zigeunermeisje…’
Waar: Gebouw Kubus
Wanneer: zaterdag 16 september van 13.00 – 17.00 uur open dag Kubus
Speurtocht van 14.15 tot 15.30 uur
Prijsuitreiking speurtocht: 16.00 uur in de theaterzaal, Kubus
Entree: gratis