Sport & gezondheid

Gezond het nieuwe culturele seizoen in! Omdat in de week voorafgaand aan LelySTART de Nationale Sportweek plaatsvindt, staat FlevoMeer Bibliotheek op zondag 17 september in het teken van sport en gezondheid.

Gezinnen kunnen hier vanaf 12.00 uur deelnemen aan verschillende sportworkshops van Balans & Dans en voor de allerkleinsten is er een springkussen. Verder is er een gezondheidsmarkt en zijn er diƫtistes aanwezig om bezoekers te voorzien van voedingsadviezen. Het doel is om bewoners van Lelystad tijdens de start van het nieuwe culturele seizoen op verschillende en vooral leuke en enthousiaste manieren in aanraking te brengen met het thema gezonde leefstijl, een thema dat momenteel erg populair is. Wellicht wordt die nieuwe start van het culturele seizoen dan ook meteen het startschot voor een gezondere cultuur!

Sportworkshops van Balans & Dans
Om bezoekers zelf te laten ervaren hoe leuk sporten is, heeft FlevoMeer Bibliotheek de samenwerking gezocht met het Sportbedrijf en Balans & Dans. In zes workshoprondes bieden de sportinstructeurs van Balans & Dans kennismakingslessen aan van Hip Hop, Clip Dance, Zumba, Easy Shape en Easy Balans Yoga. Intussen is er een springkussen (onder toezicht) in de hal, waar de allerkleinsten zich op kunnen vermaken.

  • 12.15 – 13.00 Hip Hop
  • 12.30 – 13.15 Zumba
  • 13.15 – 14.00 Clip Dance
  • 13.30 – 14.15 Easy Shape
  • 14.15 – 15.00 Hip Hop
  • 14.30 – 15.15 Easy Balans Yoga

Voedingsadviezen van Simpl Food
Wat is een activiteit over sport en gezondheid zonder aandacht voor voeding? Niets natuurlijk! Daarom hebben we de diƫtistes van Simp Food uitgenodigd om bezoekers te voorzien van adviezen op het gebied van gezonde voeding.

Gezondheidsmarkt
Bezoekers kunnen op deze zondag ook heerlijk rondstruinen over de gezondheidsmarkt, waar ze allerlei informatie kunnen vinden over het Sportbedrijf, de lessen van Balans & Dans, gezondheids- en sportboeken, gezonde voeding, stoelmassages en reiki, chakra en aura healing.

Waar: Flevomeer Bibliotheek
Wanneer: zondag 17 september
Entree: gratis