Lelyfestijn

Lelyfestijn is al jaren een vast onderdeel van het LelySTART programma. Een levende bank, een groot insect, acrobaten op enorm hoge stapels stoelen en zo nog veel meer. Ook in 2018 zijn de straatartiesten weer van de partij. Op zondag van 13.00 tot 17.00 loop je zomaar tegen een levend standbeeld aan.

Lelyfestijn
Traditiegetrouw is het de laatste dag van LelySTART tijd voor het Lelyfestijn. Met het Lelyfestijn vieren we ieder jaar de verjaardag van de grondlegger van Lelystad, Cornelis Lely. Verschillende spectaculaire acts verspreid rond het Agora Theater. Een levend standbeeld, acrobatiek, een steltenact en nog veel meer. Dit kun je verwachten:

 • ADH2
  ‘Ware zinsbegoocheling’. Dit is op dit moment één van de toonaangevende shows in het populaire “Mindf••k-thema”. Henk Arnoldus, de goochelkampioen, is de rust zelve met een perfect gevoel voor timing. Leo Smetsers is de ADHD-er (ook in werkelijkheid) en staat voor onrust, snelheid, drukte en ongeduld. ADH2 is een flinke dosis humor, onnavolgbare mentale magie, afgewisseld met prachtige illusies.

 

 • Trio Naranja
  Het mobiele steltentheater is fris, fruitig, vrolijk, zoet sappig en speels ondeugend, feestelijk geurend naar zomerse sinaasappels, dat is: Naranja! De sinaasappel-verkoopster heeft haar beste jurk aangetrokken, want vandaag heeft ze heel speciale sinaasappels in de aanbieding. Ze heeft er twee bij zich van haar teelt ´Orange de Luxe´ waar ze eeuwen aan gewerkt heeft. Het resultaat mag er zijn: een sinaasappelsoort van wel 1 m 70 cm doorsnee! Wie biedt er meer? Van buiten rond en vrolijk en ze dansen, maar wacht tot dat ie – eenmaal verkocht – zijn sinaasappelschil opent. Dit supersized fruit heeft streken! Zij zijn afgelopen week bekroond met de 1-e prijs op de grote Internationale Kulturbörse in Freiburg-Duitsland als beste “walking-act”.

 

 • De Wandelende Boeken
  Twee levensechte, charmante reuzenboeken met onbeschreven bladzijden. Aan de hand van een grote strik zijn de boeken te openen. Pen in de hand en schrijven maar. Of je nu spannende avonturen beleefd hebt, je zielenroerselen of dichterlijke uitspattingen kwijt moet, een wens over cultuur in Lelystad wilt uiten…..het papier is geduldig en het Wandelend Boek zelf ook.

 

 • Opi Bench
  Het interactieve, zwevende, levende standbeeld met ‘opa’s bankje’. Het lijkt of hij aan de ballonnetjes zweeft. Er zit overigens een erg mooi verhaal aan deze bank want het beeld is gemaakt naar aanleiding van het overlijden van zijn eigen vader. Deze vriendelijke grootvader heeft afgesproken met zijn kleinkind. Als verrassing kocht hij een trosje ballonnen. In afwachting van zijn kleinkind rust hij even uit op het bankje. Echter, de ballonnen zijn zo sterk dat ze grootvader optillen. Gelukkig kan hij zich net op tijd met zijn wandelstok aan de bank vasthaken. Omdat hij best goed hangt, wacht hij zo rustig af. Grootvader nodigt u graag uit om samen met hem op de bank te komen zitten om even rust te nemen voor het leven dat voorbij vliegt…Neem gerust een leuke selfie op de bank met grootvader.

 

 • Balloonconcepts
  Ballonkunstenaar Norbert gaat op reuzenformaat het logo van Lelystad bouwen in samenwerking met het publiek en met name de kinderen. Hij gaat een voetplaat/standaard en frame bouwen waar de sculptuur aan vastgemaakt c.q. omheen gebouwd kan worden. Eén van de grappen wordt uiteraard dat de kinderen, hoe hoger we komen, er niet meer bij kunnen komen en door de ouders opgetild moeten worden, c.q. op een blok of stevige trap moeten klimmen c.q. dat de ballonnen door Norbert op hun aanwijzingen vastgemaakt moeten worden.

 

 • De Toeterix
  De Toeterman is een originele komische muzikale performance met 22 chromatisch verschillend gestemde toeters, nauwkeurig binnen ‘knijpbereik’ bevestigd op een overall, met een gevarieerd repertoire gaande van rock, pop, jazz, volksmuziek, latino & blues tot klassieke evergreens, in combinatie met jongleren, dans & evenwichtskunsten, en als extra een bass ukulele en pure slapstick. Hij speelt letterlijk Van Beethoven tot Amy Whinehouse.

 

Waar: Rond Agora Theater
Wanneer: zondagmiddag 15 september
Tijd: 13.00 tot 17.00 uur
Entree: gratis