Eerste namen LelySTART zijn bekend

Hoewel het misschien nog ver weg lijkt, is de organisatie van LelySTART alweer volop in beweging en zijn de eerste artiesten vastgelegd. Dit jaar staan o.a. Miss Montreal en Memphis Maniacs op het hoofdpodium. LelySTART is als start van het culturele seizoen inmiddels een ware traditie in Lelystad. Op 11, 12 en 13 september genieten bezoekers in het Stadshart gratis van comedy, literatuur, workshops, popmuziek en nog veel meer.De vrijdagavond staat het hoofdpodium weer in het teken van aanstormend Nederlands muzikaal talent met optredens van Sunday Sun, Rondé en The Cool Quest. Alle drie hebben inmiddels de titel ‘Serious talent’ van 3FM achter hun naam staan en zijn regelmatig te zien bij De Wereld Draait Door. De zaterdagavond is gereserveerd voor het neusje van de zalm van de Nederlandse popmuziek met optredens van Miss Montreal en The Memphis Maniacs. Inmiddels is het rijtje artiesten dat speelde op LelySTART indrukwekkend. Racoon, Alain Clark, Gers Pardoel, Go Back To the Zoo, Nielson en van Velzen speelden allemaal op het hoofdpodium.

Uiteraard heeft Agora Theater met haar opvallende uiterlijk een prominente plek op het festivalterrein. Theater onderdelen mogen dan ook niet ontbreken in de LelySTART programmering. In Agora is er op vrijdag- én zaterdagavond Comedytrain, hét keurmerk van de stand-up comedy in Nederland. Veel comedians – zoals Roué Verveer, Daniël Arends, Jan Jaap van der Wal en vele anderen– vonden via Toomler en Comedytrain de weg naar een succesvolle solocarrière. Vanuit de roemruchte comedyclub Toomler komen tijdens LelySTART de aanstormende talenten en gevestigde namen van Comedytrain naar Agora. Op de zondag is er een strip- en boekenmarkt aan de voorzijde van Agora, en in de middag wordt er een familiefilm vertoond in de bioscoop.

Op de zaterdagmiddag is er in de FlevoMeer Bibliotheek een prachtige vertelvoorstelling van Prinses Dini. Ze vertelt het sprookje over de Gouden Gans dat zij heeft beleefd. Op de zaterdagavond geeft wetenschapsjournaliste en wiskundige Ionica Smeets een lezing. Ze is bekend geworden door haar blog ‘wiskundemeisjes’. Op TV kwam is ze bij het grote publiek bekend geworden door programma’s als De Wereld Draait Door en De slimste mens. De bibliotheek is dit jaar ook geopend op zondag en dan is er een acrobaten act te zien met een echte etalage-pop. Een komische en verrassende act waarbij de acrobatische trucs in dienst staan van het verhaal. Een bijzonder model pop, waar meer leven in blijkt te zitten dan je zou denken.

Kunstgras en Kubus herbergen dé plek om te struinen: kleine podia, ambachtelijk werk, kunstenaars én lekkere zaken voor de inwendige mens. Dat je daarnaast op zaterdagmiddag aanstormend Lelystads poptalent kunt ontdekken weet nog niet iedereen. Niet alleen laten de professionele popmusici die verantwoordelijk zijn voor de bandcoaching en de totale POPschool van Kubus horen waar ze zelf voor staan in een grandioze aftrap. Ook hun up coming talenten komen in een doorlopend programma voorbij. En niet te vergeten alle amateurgroepen en kunstenaars die een plek vinden in Agora Theater, op zondag in de theaterzaal Kubus en op tal van andere plekken tijdens LelySTART.

Het festivalterrein van LelySTART loopt van de Kubus tot FlevoMeer Bibliotheek met alles wat daartussen valt. De programma onderdelen van de verschillende locaties sluiten dit jaar nog meer op elkaar aan. Al deze onderdelen zijn gratis te bezoeken. Voor een aantal onderdelen zijn er een beperkt aantal plaatsen en moeten gratis toegangskaartjes afgehaald worden. De website www.lelystart.nl is dit jaar volledig vernieuwd. Houd de website goed in de gaten voor meer informatie.

Lelystart

Over ons