Kenny B van Lowlands naar LelySTART

Vorige week speelde Kenny B de Bravo tent van Lowlands volledig plat. Gelukkig keert hij zaterdag 12 september terug naar de polder voor een optreden op LelySTART. Eens kijken of Lelystad Kenny B’s hit ‘Parijs’ minstens net zo hard kan meezingen.

Nummer 1 hit ‘Parijs’
2015 is zonder twijfel het jaar van Kenny B. Zijn single ‘Parijs’ heeft 7 weken op nummer 1 gestaan in de hitlijsten. Ook zijn album bereikt de eerste plek in de albumlijst. De 53-jarige Surinaamse zanger is in eigen land al enige tijd bekend. Dit jaar brak hij in Nederland definitief door. De Wereld Draait Door noemde hem eerder al de Surinaamse André Hazes.

Knallende popmuziek
Zaterdagavond is het hoofdpodium traditiegetrouw gereserveerd voor het neusje van de zalm van de Nederlandse popmuziek. De avond begint met Kenny B, vervolgens zweept Memphis Maniacs het publiek volledig op om dansend af te sluiten met Miss Montreal. Laatstgenoemde is naast haar vele eigen hits ook bekend van verschillende duetten. Bijvoorbeeld het nummer ‘Hoe’ met Nielson, die vorig jaar nog op LelySTART stond.

Aanstormend talent
Ook de talentvolle Rondé was dit jaar op Lowlands te vinden. Daar werd haar status als aanstormend Nederlands toptalent maar weer eens bevestigd. Vrijdag 11 september komt ze dit kunstje in Lelystad herhalen. Zij wordt omringd door Cool Quest en Sunday Sun, die op hun beurt ook de titel ‘Serious Talent’ van 3FM te pakken hebben.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door: Barendregt administratie + belastingen,
BTV, de Eetalage, ECL, FlevoPost, Hanzewerk, iCLicks, Kartcentrum Lelystad, Mac3 Park en Ondernemersvereniging Stadshart Lelystad. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.

Lelystart

Over ons