LelySTART presenteert Carrousel

Spetterend programma onder dak van AGORA Theater

Onder de naam Carrousel presenteren De Kubus, AGORA Theater, Poppodium Corneel en FlevoMeer Bibliotheek, in samenwerking met City Marketing, op vrijdagavond 13 september voorproefjes van hun nieuwe culturele programma onder het dak van AGORA Theater. Via spectaculaire optredens, interessante lezingen, ontroerende voorstellingen en bijzondere doe-activiteiten beleven bezoekers tijdens deze avond, in een Parade-achtige setting, het aanbod van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Niemand hoeft op deze manier te kiezen, maar kan door de centrale locatie gemakkelijk rouleren tussen de verschillende programmaonderdelen.

Jacht op de onsterfelijke
FlevoMeer Bibliotheek presenteert (op vrijdag de dertiende!) in samenwerking met JTL de life action game ‘Jacht op de onsterfelijke’. Vampiers zijn meesterlijk in het verborgen houden van hun ware identiteit. In de prachtige ruimtes van Dracula’s landhuis Sinaia ontmoeten de bezoekers maar liefst zes bijzondere mensen. Vijf van hen zijn sterfelijk, een van hen is een vampier. Maar wie? Aan de bezoekers om dit uit te vinden, door goed te observeren en door de ‘verdachten’ te ondervragen. Dat kan in de bibliotheek van het landhuis (Wicked Words) of in de eetkamer (Deadly Divine). ‘Jacht op de onsterfelijke’ is de teaser en proloog van ‘De Bruid van Dracula’, de life action game die op 26 oktober plaatsvindt bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Familiemusical en theater
De Kubus presenteert tijdens Carrousel een programma vol zang, dans en theater. Musicalgroep Kubus trapt af met zang, dans en een scène uit de musical Titanic; een meeslepend en dramatisch stuk vol passie. Daarop volgt een reprise van delen uit de voorstelling ‘Nu even Niet/Nu even wel’ door Theatergroep Droog. In 2014 ontving deze voorstelling de Lelystadse aanmoedigingsprijs voor de amateurkunst! Het stuk is een samenvoeging van twee korte toneelstukken van Maria Goos, ‘Nu even wel’ en ‘Nu even niet’. Ten slotte sluit het Kubusprogramma af met het Theaterlab. Dit is een platform onder leiding van Valentina Elèni waar je als volwassene vrij mag spelen; een laboratorium waar je dingen mag testen, mag laten ontploffen en kan laten groeien. Voor deze vrijdagavond hebben spelers van het Theaterlab iets bijzonders voorbereid! Daarnaast is er een open podium voor hiphop! Geen vaste shows maar allerlei momenten waarop je welkom bent om je skills te tonen. Ben je danser, rapper, MC, DJ of onderdeel van een muzikale groep? Kom jammen!

Mell & Vintage Future
Corneel presenteert met trots Mell & Vintage Future. Aandachtige tv-kijkers kennen Mell al van haar deelname aan The Voice en van het duet dat ze daarna opnam met Douwe Bob. Inmiddels vormt Mell een trio met topmuzikanten Nico Brandsen (Hammond) en Ton Dijkman (drums) onder de naam Mell & Vintage Future. Onlangs kwam hun geweldige debuutalbum uit, waarvan al veel singles werden platgedraaid op NPO Radio 2, waren ze te gast bij Rob Stenders en Leo Blokhuis en Marco Borsato noemde het album één van zijn favorieten. De single ‘Forever’ werd ook al de NPO Radio 2 TopSong! Kortom: reden genoeg voor Corneel om deze band heel snel naar Lelystad te halen! Met muzikanten die al speelden met Barry Hay, Marco Borsato, Thé Lau, Ilse DeLange en Kane kán het niet anders dan een topconcert worden.

Kom proeven van nieuw theaterseizoen
AGORA Theater laat bezoekers tijdens Carrousel letterlijk proeven van het komende theaterseizoen! In mini-optredens laten verschillende geboekte artiesten zien wat ze in huis hebben en wat bezoekers kunnen verwachten als ze kaarten kopen voor hun show. Laat je verrassen en meeslepen door het aanbod van muziek tot cabaret! Alle artiesten zullen twee keer optreden, zodat bezoekers niets hoeven te missen als ze rondlopen.

Jennifer van Dijk nieuwe festivaldirecteur LelySTART

Na tien jaar neemt Jan Gras afscheid van LelySTART als festivaldirecteur. Jennifer van Dijk neemt het stokje van hem over. “Het was mijn wens dat Jennifer me zou opvolgen en ik ben blij dat die is ingewilligd. Ze is accuraat en organisatorisch sterk, heeft oog voor het belang van LelySTART voor de samenleving en bovendien heeft ze ook veel verstand van horeca. Dus ja, daar heb ik alle vertrouwen in!” Jennifer heeft er zin in. “Doordat de lay-out van het stadshart gaat veranderen, zullen we vanaf volgend jaar gedwongen een heel ander festival moeten neerzetten. Ik denk daarom dat dit een goed moment is dat iemand anders dat gaat doen en dat ik daarin kan bijdragen, om dat samen met de stuurgroepleden mooi vorm te gaan geven.” Continue reading

Nieuwe opzet LelySTART

Carrousel, straatartiesten op de markt en aftrap in plaats van opening

LelySTART vindt dit jaar plaats in het weekend van 13, 14 & 15 september en is inmiddels een fenomeen in de stad. Hoewel veel succesfactoren behouden blijven, zijn er dit jaar ook weer een aantal spannende wijzigingen in de programmering. Zo is er een speciale voorproefjesavond van de deelnemende organisaties bij AGORA Theater onder de naam Carrousel, zijn dit jaar ook straatartiesten te bewonderen op de zaterdag, wordt er actiever samengewerkt met de weekmarkt en is er dit jaar een aftrap van het nieuwe seizoen in plaats van een opening van het festival. Continue reading

Trijntje Oosterhuis en Suzan & Freek komen naar LelySTART

De eerste namen voor LelySTART 2019 zijn bekend, en wat voor namen! Poppodium Corneel heeft opnieuw een prachtig programma weten samen te stellen voor het hoofdpodium op de zaterdagavond. Suzan & Freek komen samen de sterren van de hemel spelen met onder andere natuurlijk hun tophit ‘Als het avond is’ en niemand minder dan Trijntje Oosterhuis zal de avond vervolgens op onvergetelijke wijze afsluiten. Redenen genoeg dus om de agenda vast te pakken, je stem op te warmen en het weekend van 13, 14 en 15 september te reserveren voor LelySTART! Continue reading