Lelystadse straten decor van Lelyfestijn

Zondag 13 september zijn er in de straten van LelySTART volop activiteiten. Straattheater, muzikanten en dans: volop variatie en gezelligheid. Wat vaststaat is dat het een verrassend spektakel wordt. Een acrobaat of een levend standbeeld? Je kunt het zomaar tegen het lijf lopen.

Lelyfestijn
Traditiegetrouw is het de laatste dag van LelySTART tijd voor het Lelyfestijn. Verschillende spectaculaire acts verspreid door het Stadshart van Lelystad. Een levend standbeeld, acrobatiek, een steltenact en nog veel meer. De precieze invulling houden we nog even geheim, maar spektakel is verzekerd. Nieuw dit jaar is dat enkele acts vast op verschillende locaties staan. Een rondje straatartiesten is dus zo gemaakt.

Straatmuzikanten
Straatmuziekfeest Lelystad is inmiddels in Lelystad een begrip worden. In samenwerking met Stadshart Lelystad en Van Blerk Muziek zijn er tijdens LelySTART ook verschillende straatmuzikanten te vinden in het Stadshart. Bijvoorbeeld het trio van Parisien, die hun vaste groep fans hebben op het Seabottom Jazzfestival. Of een van de laatste troubadours van de Lage Landen: Troubadour Yann Lawick.

Variatie als hoofdmotor

Een gevarieerd programma is het zeker. Naast de artiesten wordt er ook op straat gedanst door de Kubus. Wees klaar om verrast te worden, want je ziet het niet aankomen. Hier en daar duiken dansers op. Van de Kubus tot aan de bibliotheek zijn diverse straatartiesten. In de bibliotheek is er op zondag een spectaculaire acrobaten act met een echte etalagepop.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door: Barendregt administratie + belastingen, BTV, de Eetalage, ECL, FlevoPost, Hanzewerk, iCLicks, Kartcentrum Lelystad, Mac3 Park en Ondernemersvereniging Stadshart Lelystad. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.

Lelystart

Over ons