LelySTART is er klaar voor!

De weersvoorspellingen zijn positief, de organisatie loopt op schema, het hoofdpodium wordt opgebouwd en op dit moment maken de streetpainters hun eerste schetsen. LelySTART gaat vrijdagavond om 20.00 uur los.LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 12, 13 en 14 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad. De optredens vinden plaats op het LelySTART festivalterrein, naast het Agora Theater.

De vrijdagavond wordt geopend door Town of Saints, een bijzondere en energieke folkband, die bekend staat om hun wervelende optredens. Daarna staat Jett Rebel op de planken. Het populaire talent maakt pure, compromisloze popmuziek en stond dit jaar op onder andere Pinkpop en Lowlands.

Aan ‘The Daddies’ de eer om de vrijdagavond knallend af te sluiten. Ze speelden al op het verjaardagsfeestje van Poppodium Underground en toveren elke festivalweide gegarandeerd om tot een kolkende massa met hun mashups van allerlei bekende hits. Kortom: een ultieme en zeer dansbare afsluiter van de vrijdagavond.

Agora Theater start de vrijdagavond om 20.15 uur met de Comedytrain. Vanuit de eigen roemruchte comedyclub Toomler komen tijdens LelySTART aanstormende talenten en gevestigde namen van Comedytrain naar Agora. Ze hebben met elkaar gemeen dat ze overrompelende comedy brengen. Stand-up zoals stand-up bedoeld is.

Ter voorbereiding op zaterdag en zondag zijn streetpainters, waaronder een vrouwenteam, druk bezig met het maken van schetsen. Hun creatieve 3D schilderingen hebben dit jaar het thema ‘Op reis’. Hiermee sluiten ze aan op het thema van de Open Monumentendag 2014.

Anne Veldkamp van City Marketing Lelystad: ‘Het wordt een lang weekend vol hoogtepunten, van spectaculaire workshops georganiseerd door de Kubus, tot lezingen in FlevoMeer Bibliotheek, een kindermiddag in Agora en een proeverij en verwennerij en topartiesten. De streetpainters maken verschillende kunstwerken. Bijzonder is dat dit jaar op de mainstage alleen vrouwen aan het werk zijn. Op zondag zijn de winkels open en op het Stadhuisplein zijn talloze kinderactiviteiten.’

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door Apollo Hotel, Aquamaryn, Barendregt Administratie en Belastingen, Batavia Stad Fashion Outlet, BTV ShowEquipment, Chio, Dartli Print & Repro, Dutch Match Cup, FlevoPost, Hanzewerk, Hout Plaza, iClicks, Intersnack, Kartcentrum Lelystad en Nieuw Land. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.

Lelystart

Over ons