LelySTART zoekt nog vrijwilligers

De organisatie van LelySTART zoekt nog vrijwilligers. Het gaat om mannen en vrouwen van 16 jaar en ouder die op 13, 14 en/of 15 september willen helpen.

Elk jaar werken ongeveer 100 vrijwilligers mee aan LelySTART. Het vrijwilligerswerk geeft een kijkje in de keuken van het festival, je doet nieuwe contacten op en bovenal is het heel gezellig om met elkaar samen te werken aan een mooi weekend. Ook is er een start- en slotbijeenkomst waarvoor alle vrijwilligers zijn uitgenodigd. Hier wordt nader kennisgemaakt met elkaar, krijgen de vrijwilligers hun t-shirt, alle belangrijke informatie en drinken samen nog wat.

Sterke mannen en vrouwen
Voor deze editie is de organisatie vooral nog op zoek naar sterke mannen en vrouwen die op vrijdag, zaterdag en zondag kunnen helpen met op- en afbouw van het festivalterrein en Lekker Lelystad! Maar ook wordt nog een presentator gezocht voor de dag van de amateurkunst in De Kubus op zondagmiddag.

‘Een ongelooflijke ervaring’
Sanne Offerman was vorig jaar voor het eerst vrijwilliger tijdens LelySTART. ‘Een ongelooflijke ervaring’, blikt ze terug. ‘Mijn vader en ik waren nieuwsgierig om een keer als vrijwilliger mee te helpen aan een festival in je eigen stad. Wij hadden ons opgegeven om samen te helpen achter de bar. Door mijn bijbaan had ik al redelijk wat ervaring om achter de bar te staan. Voor mijn vader was het een nieuwe uitdaging. We hebben die avond heel veel gezelligheid gehad met alle vrijwilligers en bezoekers van het festival. We konden goed samenwerken en hebben achteraf ook weer veel van elkaar geleerd. Als vrijwilliger kijk je heel anders naar LelySTART dan als bezoeker, een unieke ervaring voor ons beide. Ook dit jaar zullen wij ons weer met ze allen inzetten om LelySTART weer voor iedereen onvergetelijk te maken’.

Aanmelden als vrijwilliger kan via de website van LelySTART of door te mailen naar susan@corneel.nl.

Lelystart

Over ons