Organisatie

LelySTART is dé start van het nieuwe culturele seizoen in Lelystad. Agora Theater, Poppodium Corneel, De Kubus, FlevoMeer Bibliotheek Lelystad (onder de vlag van Cultuur voor Lelystad) organiseren samen talloze optredens, demonstraties, workshops en straattheater in het Stadshart van Lelystad. Het culturele festival pakt ieder jaar weer groots uit en al deze onderdelen zijn gratis te bezoeken.

Cultuur voor Lelystad

De stichting Cultuur voor Lelystad bestaat uit 4 samenwerkende culturele instellingen die zich samen hard maken voor het culturele leven in Lelystad. Met o.a. 17 koren, 20 verschillende locaties en organisaties die zich bezig houden met beeldende kunst, 9 dansscholen en initiatieven is het duidelijk dat cultuur leeft in Lelystad. Cultuur voor Lelystad wil dat er nog meer Lelystedelingen mee kunnen doen. Dit alles vanuit de overtuiging dat kunst en cultuur in wijk en stad geen luxe maar een noodzaak is.

Poppodium Corneel

Corneel is het poppodium van Lelystad en met een capaciteit van 400 bezoekers het grootste poppodium van de provincie Flevoland. Door de brede programmering van concerten en evenementen bekleedt Corneel een unieke positie in het Lelystadse culturele en uitgaanscircuit. Het podium speelt ook een grote rol bij het ontwikkelen van talent in de regio. Lokale bands kunnen oefenen in geluidsdichte oefenruimtes en podiumervaring opdoen in de voorprogramma’s van bekende acts.

Kubus Lelystad

kubusKubus, het centrum voor kunst & cultuur in Lelystad. Je kunt hier terecht om je te laten scholen in dans, toneelspelen, beeldende kunst en het spelen van een muziekinstrument. Cursussen en lessen voor jong en oud, voor elk wat wils.

Kubus verbindt zoveel mogelijk (jonge) Lelystedelingen met kunst en cultuur. Of dat nu bij Kubus zelf, op scholen of in de wijken gebeurt, het stimuleren van enthousiasme in (de beoefening van) kunst en het ontwikkelen van creatief talent, is alles waar het om draait. Kubus biedt kunst en cultuur voor iedereen: op school en in de vrije tijd. Voor jong en oud. Voor mensen met een beperking. Van beginner tot gevorderde. Daarnaast is Kubus theater, concertzaal, open podium en tentoonstellingsruimte in één.

FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

bibliotheekWie herinnert zich niet de verhalen die je eindeloos konden boeien. Schrijvers die je meenamen op verre reizen en de wereld dichterbij brachten, die je inspireerden om je eigen wereld te dromen, of die je vragen beantwoorden. In de bibliotheek verleg je je grenzen. Je kunt er uren ronddwalen zonder je te vervelen.

De bibliotheek is een schatkamer die je de weg wijst in de jungle van informatie en media. Je vindt er alles over boeken en schrijvers. De bibliotheek geeft leestips die inspireren en nodigt uit om schrijvers te ontmoeten of kennis te maken met diverse uitingen van cultuur.

Agora Theater

agoraMidden in het stadshart van Lelystad duikt een prachtige oranje diamant op: het Agora Theater. Architect Ben van Berkel heeft dit spannende gebouw ontworpen in 2007. Binnen in de diamant bevindt zich een eigentijdse foyer, een kleine zaal met 200 stoelen en een grote maar sfeervolle theaterzaal met 750 stoelen. Met 4 voorstellingen per week beleef je elke avond of middag iets anders.

Uitdagend toneel, grappige of ontroerende kindervoorstellingen, prachtige liedjes, hilarisch cabaret, wonderschone dans of shows en musicals waarbij je swingend weer naar buiten komt. Er is keus genoeg voor iedereen. En er is een scherp oog voor nieuw talent: de groeidiamanten. Artiesten spelen graag in Lelystad. Of ze nu beginnend zijn of zeer bekend: Agora is The Place To Be. En… er zijn bijna altijd nog kaarten beschikbaar. Ook voor de grote namen.

Privacyverklaring
Klik hier voor de privacyverklaring van Cultuur voor Lelystad.

Lelystart

Over ons