Alles Kids!

(Toekomstige) ouders hebben behoefte aan informatie, maar zien vaak door de bomen het bos niet of weten niet waar ze met hun (opvoed)vragen terecht kunnen. Door al deze partijen op zaterdag 14 september tijdens ‘Alles Kids! – van kinderwens tot kleuterklas’ samen te brengen kunnen de (toekomstige) ouders gericht hun informatie zoeken (en vinden). Een taak die uitstekend past bij de kernwaarden van FlevoMeer Bibliotheek Lelystad.

Het Alles Kids-evenement is speciaal toegepast op de wensen van ouders met jonge kinderen. Zo starten we al om 10.00 uur en zijn er verschillende activiteiten voor kinderen en hun ouders.

Het programma

 • 10.00 uur: Start Alles Kids!
 • 10.00 uur: Optocht historische kinderwagens
 • 10.30 uur: Kindervoorstelling Dierendorpje (3+)
 • 12.00 uur: Optocht historische kinderwagens
 • 12.30 uur: Kindervoorstelling Dierendorpje (3+)
 • Doorlopend: schminken, workshops, informatiemarkt, demonstraties, photo booth, kinderkledingruilbeurs, levende boekfiguren en kinderboekenverkoop.
 • 15.00 uur: Einde Alles Kids!

Optocht historische kinderwagens
In samenwerking met Stichting Poppen en Kinderwagen Museum is er ook een optocht met historische kinderwagens. Tijdens deze parade trekt de geschiedenis aan wandelwagens zo voorbij! Deze optocht vindt buiten plaats, rondom FlevoMeer Bibliotheek, en komt maar liefst twee keer langs.

Theatervoorstelling Dierendorpje
“Toet toet… Daar is de bus. Wie stapt er in? Wij gaan naar Dierendorpje!” In het Dierendorpje wonen de familie Muis, Olifant, Beer en Kat en nog veel meer dieren. De dieren hebben allemaal herkenbare problemen. Kim-Lian van der Meij en Gitte Spee schreven het boek, Gitte maakte de illustraties en de Future Presidents maakten er muziek bij. In deze beeldende voorstelling met live muziek komt het boek Dierendorpje helemaal tot leven door het spel van Janniek Vreeken en Jorrit de Vries. Samen spelen ze met de dieren uit het dorpje een muzikale en beeldende voorstelling waarin associatieve verhaaltjes verteld worden. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Informatiemarkt
Ouders kunnen zich goed laten informeren op de uitgebreide informatiemarkt, waar verschillende standhouders zich presenteren rondom kraamzorg, kinderopvang, gezondheid en opvoeding. Denk bijvoorbeeld aan Sportbedrijf Lelystad, Humanitas, Kraamzorg een mooi begin, de Kindertandarts, Go-Kinderopvang, Aviodrome, Lelystad Airport, Bambinokraamzorg en Babaloe Sport.

Workshops
Doorlopend zijn er verschillende workshops te volgen. Denk aan peuter/kleutergym van Babaloe, kindertheater door JTL en ouder/kindyoga door Nathalie. Aviodrome komt zelfs een workshop geven met een landingsbaan!

Kinderboekverkoop
Tijdens LelySTART vindt ook traditiegetrouw weer de grote Boekverkoop plaats en uiteraard horen daar ook kinderboeken bij. Deze zijn dit jaar echter te vinden bij het Alles Kids! evenement in plaats van in de hal beneden. Zo kunnen ouders alles voor kinderen handig op één plek bij elkaar vinden.

Duurzame kinderkledingruilbeurs
Hergebruik van kleding is helemaal van deze tijd en heeft vele voordelen. Je levert bijvoorbeeld een waardevolle bijdrage aan het milieu en je bespaart geld. Daarom maakt een duurzame kinderkledingruilbeurs ook deel uit van Alles Kids! Hiervoor kun je van zaterdag 7 september tot en met woensdag 11 september kleding inleveren bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad. Daarvoor gelden de volgende regels:

 • De kleding is geschikt voor kinderen van 0 t/m 6 jaar (tot maat 122)
 • De kleding is schoon, fris en gaaf en is niet verwassen
 • Onderbroekjes en sokken doen niet mee
 • Ook artikelen als hoedjes, petjes, draagdoeken, draagzakken, laarsjes, schoentjes, luiertassen, wasbare luiers, beddengoed voor wieg/ledikantje/kinderwagen kunnen gebracht worden
 • Maximaal 20 stuks per persoon
 • Voor elke artikel krijg je één of meer punten
 • Over de punten toekenning wordt geen discussie gevoerd
 • Je krijgt een waardebon voor het aantal toegekende punten. Op 14 september mag je artikelen uitzoeken ter waarde van je tegoed aan punten
 • Kleerhangertjes zijn van harte welkom (hier krijg je echter geen punten voor)
Waar: Flevomeer bibliotheek Lelystad
Wanneer: zaterdag 14 september van 10.00 – 15.00 uur
Entree: gratis