Band Parisien

Wat is er nu heerlijker dan genieten van verrassend eten onder het genot van muziek en bijzondere acts? Van 13.00 tot 17.00 uur op zondag 16 september zal de Lelystadse band Parisien het food terrein van Lekker Lelystad voorzien van opzwepende muziek.

Eerder was de band al te bewonderen tijdens het Sea Bottom Jazz Festival en dit jaar brengen de muzikanten leven in de brouwerij tijdens dé proeverij van LelySTART! Ook bieden de straatartiesten tijdens het Lelyfestijn heel wat te bekijken! Kom dus genieten van een hapje, een drankje, muziek, straatartiesten en nog veel meer op de LelySTARTzondag! 

Over Parisien
De legendarische zigeunergitarist Django Reinhardt inspireerde deze band uit Lelystad tot het maken van Gypsy Jazz. Als trio treden ze op met Don Vink als sologitarist, Govert Veltkamp met zijn contrabas en Pascal Theune met opzwepende gitaarritmes. De band treedt ook op als kwartet; dan ondersteunt Watti Rosenberg de muziek met gevoelige vioolpartijen. Het orkest weet stromingen als Gypsy Jazz, Hot Club de France, Jazzstandards en Latin te versmelten tot een heel eigen geluid met hypnotiserende ritmes en aanstekelijke thema’s. Het repertoire van Parisien bevat Jazz standards van de belangrijkste componisten van de 20ste eeuw: Duke Ellington, Fats Waller en natuurlijk de legendarische Django Reinhardt.

Waar: grasveld naast Applaus en Agora Theater
Wanneer: zondag 16 september
Tijd: van 13.00 – 17.00 uur
Entree: gratis