Herman Koch

Schrijver van Het diner en Finse dagen literaire act tijdens LelySTART

Op zaterdagavond 11 september is niemand minder dan Herman Koch te gast tijdens LelySTART. Hij is onder meer bekend van de TV-serie Jiskefet en schreef de wereldwijde bestseller Het Diner, waarvoor hij de NS Publieksprijs ontving. Meer recent verschenen van zijn hand Finse Dagen en Een film met Sophia. Het Literair Café met Herman Koch vindt om 20:00 uur plaats bij FlevoMeer Bibliotheek en kaarten zijn gratis online te reserveren of verkrijgbaar aan de balie in de bibliotheek. Reserveer op tijd; in verband met corona is de hoeveelheid kaarten beperkt.

Wereldwijde bestsellerauteur
Koch heeft inmiddels een lange lijst op zijn naam staan met 21 publicaties, waarvan één onder pseudoniem. Het meest bekend werd hij als schrijver door het boek Het Diner, dat de NS Publieksprijs 2013 won en dat maar liefst drie keer verfilmd is. Ook werden de rechten aan tientallen landen verkocht en prijkte het boek wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. Het boek staat ook, net als het boek Red ons, Maria Montanelli, op Lezen voor de lijst. Voor Finse dagen ontving de auteur vele lovende kritieken, waaronder deze van het Parool: “Finse dagen is misschien wel Herman Kochs beste roman.” Eind augustus verschijnt zijn nieuwste roman: Een film met Sophia.

Over Een film met Sophia
‘Weet jij misschien waar Sophia is? Ze is vannacht niet thuisgekomen en ik heb het nummer van haar vriendje niet. Bel me even.’ Zo luidt het bericht dat filmregisseur Stanley Forbes op oudejaarsavond krijgt van Karl Hermans, een gevierd schrijver. Stanley heeft Karls beeldschone zeventienjarige dochter gecast voor zijn nieuwste film, die na zijn Amerika-avontuur zijn grote comeback in Nederland moet worden. Met graagte werpt hij zich op als vaderfiguur voor Sophia. Maar tijdens de opnames van zijn mozaïekfilm, met naast Sophia een hoofdrol voor steracteur Michael Bender, worden Stanleys motieven steeds onduidelijker. Wat wil hij eigenlijk, met deze film, met dit meisje en met zichzelf? Hij weet precies waar Sophia is, maar besluit met antwoorden te wachten.

Reserveren verplicht
I.v.m. de corona maatregelen is het noodzakelijk om een plekje te reserveren, wees er snel bij, er is beperkt plek en vol = vol! Uiteraard houden wij ons aan de RIVM richtlijnen.

Waar: Flevomeer Bibliotheek
Wanneer: zaterdag 11 september 2021
Tijd: 20.00 uur
Reserveren verplicht: klik hier
Entree: gratis

Lelystart

Over ons