Insta ‘Tell A Story’ wedstrijd

In 2020 vieren we 75 jaar vrijheid. Maar het afgelopen jaar is alles anders, vrijheid heeft een andere betekenis gekregen. Wat betekent vrijheid nu voor jou? In samenwerking met URBNvillage organiseert Bibliotheek Lelystad de ‘Insta Tell A Story’ onlinewedstrijd.

Een wedstrijd waarbij alle jongeren tussen 12 en 25 jaar uitgedaagd worden om een beeldverhaal met als thema Vrijheid te delen in een post via Instagram.

De beeldverhalen mogen bestaan uit minimaal 3 en maximaal 6 afbeeldingen, die samen een verhaal vertellen. Daarbij mogen de beelden voor zichzelf spreken, maar mogen de afbeeldingen ook korte tekst bevatten als in bijvoorbeeld een stripverhaal (geen hele verhalen). De begeleidende tekst is een Six Word Story.

Deze foto werd genomen door een jongere uit Lelystad. Hij zette zijn opa en oma op de foto. Zij hebben de oorlog overleefd en willen hiermee vertellen wat vrijheid voor hen betekent. Six Word Story: Handen vast, gedachten los, samen vrij.

Doe je mee? Deel dan vanaf de kick off van LelySTART tussen 11 en 20 september je eigen ‘Insta Tell a story’ op je eigen Instagramaccount met vermelding van @bibliotheeklelystad, @urbnvillagelelystad en de hashtag #Instatellastory.

Een jury kiest de winnaar van de wedstrijd. De winnaar wint een bon voor een uitje en het winnende verhaal krijgt een plek op het raam van URBN Village. Meedoen kan dan tot 20 september.

Foto door Rick @kingretropolis
Tekst door Marlijn @marlijnverheule

Lelystart

Over ons