Programma jongeren

Niets te doen voor jongeren in Lelystad? Noteer zaterdagmiddag 15 september!
Dit jaar krijgen ook de jongeren van 12 tot 17 jaar volop aandacht tijdens het LelySTART programma: de zaterdagmiddag staat in het teken van deze doelgroep!

Bij FlevoMeer Bibliotheek kunnen jongeren naar de voorstelling Cash Flow komen kijken of kunnen ze een echte 3D-pen uitproberen en op het hoofdpodium vindt ‘LelySTART Fris’ plaats met een prachtige line-up: Kevin, Leafs en Jacin Trill worden afgewisseld door Lelystadse dj’s. Bij Agora Theater is de Dansetalage met optredens van lokale dansgroepen en Kubus heeft zaterdag open huis waar bezoekers heel veel zelf kunnen uitproberen. Jongeren kunnen in ieder geval niet klagen dat er niets voor hen te doen is tijdens LelySTART!

LelySTART Fris met Kevin, Leafs en Jacin Trill
Voor de zaterdagmiddagprogrammering ging Corneel dit jaar om tafel met SVOL, Jongeren maken de stad en gemeente Lelystad om in samenwerking met jongeren iets neer te zetten waar ze zelf enthousiast van worden. Het resultaat is een prachtig programma met bekende namen zoals Kevin, Leafs en Jacin Trill. Tussendoor draaien verschillende jongeren uit Lelystad. De naam Frisfeest slaat op het feit dat er geen alcohol wordt geschonken. Het komende jaar zullen jongeren de Frisfeesten vaker tegen gaan komen bij Corneel, namelijk tijdens de zomervakanties!

Programma LelySTART Fris (Hoofdpodium)

  • 15.30 uur TERREIN OPEN
  • 15.30 – 16.00 Niky Hendrixs
  • 16.00 – 16.10 winnaar oproep lokaal talent
  • 16.15 – 16.30 D.O.D.
  • 16.35 – 17.10 Kevin
  • 17.10 – 17.20 Dom Chasing
  • 17.20 – 17.55 Leafs
  • 17.55 – 18.05 Dom Chasing
  • 18.05 – 18.40 Jacin Trill
  • 18.40 – 19.00 Dom Chasing

Voorstelling Cashflow en kennismaken met 3D-pen bij BiebTech
Bij FlevoMeer Bibliotheek kunnen jongeren naar de voorstelling Cashflow. Deze voorstelling gaat over Mark, die pas verhuisd is naar een nieuwe klas. In zijn pogingen om vrienden te maken en om indruk te maken op het meisje Noa, geeft hij steeds meer geld uit, waardoor hij in de financiële problemen raakt. De vraag die hierbij centraal staat is of liefde en vriendschap wel te koop zijn. Cashflow is een dynamische voorstelling over geldgedrag en schulden. Door reclame, commercie en groepsdruk komen jongeren steeds meer in de verleiding om geld uit te geven. Na afloop gaan de acteurs met de jongeren in gesprek over het onderwerp en geven ze tips om beter met geld om te gaan. Bij het onderdeel BiebTech kunnen bezoekers kennismaken met een 3D-pen en worden ze uitgedaagd om samen een futuristisch Lelystad te ontwerpen. Met speciale geleidende inkt kunnen ze deze stad zelfs verlichten!

Dansscholen in de etalage bij Dansetalage
In de Grote Zaal van Agora Theater is op zaterdagmiddag de Dansetalage. Tijdens deze voorstelling treden leerlingen op van dansscholen Reflex, Kubus en DDDance. De dansers variëren in leeftijd; de kleintjes vanaf zes jaar tot aan de volwassen leerlingen. De voorstelling is toegankelijk voor een breed publiek, maar is zeker ook interessant voor jongeren. Die middag is er in de Van Wijnen Zaal ook het Muziek- en Korenfestival.

Instrumenten uitproberen en lekker veel muziek
Voor jongeren die van muziek en kunst houden, heeft Kubus een prachtig aanbod op de zaterdagmiddag. Dan is er bij hen namelijk open huis! Bezoekers hebben de mogelijkheid om diverse instrumenten en kunstdisciplines te bewonderen of uit te proberen, zowel in het gebouw als op het Kunstgras. Helemaal nieuw is het onderdeel Muziekproductie, waarbij bezoekers zelf muziek mogen componeren, opnemen en produceren in een studio! Ook is er dan het Indoor Pop’sCool fest, waarop verschillende bands en singer-songwriters van de Popafdeling die middag zullen optreden. Daaronder zijn ook Divertido, Fabulous Friends, Jammed, The Rabbits, The Bandits, PopDoc en natuurlijk niet te vergeten de docentenband. Met bekende Mystery Guest Kimberly Maasdamme, bekend van The Voice of Holland! Net als eerdere jaren is er die middag ook een speurtocht te doen, waarmee bezoekers een leuke prijs kunnen winnen.

Waar: Hoofdpodium, Agora, Bibliotheek en Kubus
Wanneer: zaterdagmiddag 15 september
Tijd: tussen 12.00 tot 19.00 uur
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Entree: gratis