Struinen en speuren op KunstGras

Kubus organiseert binnen en buiten twee dagen lang struinen tussen de kunsten en ambachten. Met kleine podia, marktkramen en een mooi moment voor Jong Lelystads Talent op het hoofdpodium. Voor de speurneuzen kent Kubus een heerlijke speurtocht langs allerlei lokaliteiten en activiteiten. Met natuurlijk een vette prijs voor de kleintjes.

Jong Talent
Vanaf 13:00 uur laat popschool Kubus het hoofdpodium bevolken door Jong Lelystads talent. Met in de frontlinie de POPschool dogs: de popmusici die Kubus elke woensdag onveilig maken met lessen, coaching voor groepen en nieuwe bandjes. Uiteraard zijn er optredens te over. Deze middag komen o.a. de winnaars van de Jazz-i Award en de School battle op het podium: Jammed en Jamie. De middag sluit af met een optreden van de in Lelystad inmiddels beroemde band Divertido.

Lelystad Zingt! Lelystad danst!
Op zaterdag is in Agora Theater te zien wat er te beleven valt bij de Lelystadse koren en dansgroepen. Reflex heeft een prachtige voorstelling gemaakt in juni en laat wellicht delen hieruit zien. Voor het eerst laat ook het Christelijke Mannenkoor van zich horen tijdens LelySTART, naast het Harmonie Orkest en vele andere zangers.

Amateurkunst uitgelicht
Ook zondag wordt LelySTART bevolkt door actieve kunstbeoefenaars. In de Kubus zijn workshops en doorlopende optredens. Nieuw hier is de theaterproductiegroep My Way met delen van hun programma, naast Rapper StickNick, winnaars van Kunstbende 2015, JTL en Dansschool Overeem om slechts een paar deelnemers te noemen. Intendant amateurkunst Aino Merits zet iedereen zelf aan het werk met een korte workshop of gewoon lekker zingen, schilderen of een eigen lied componeren. Of wat dacht je van gezamenlijk een bizarre choreo instuderen met Petra van Aken? Kubus bruist, reken daar maar op, ook voor de allerkleinsten.

Lelystart

Over ons