Volop activiteiten in Stadshart tijdens LelySTART

Van 11 tot en met 13 september zing je mee met Miss Montreal, luister je naar Ionica Smeets, lach je tijdens Comedytrain en zo nog veel meer. Maar wist je dat je ook kunt karten, shoppen en met een beetje geluk zelfs meelopen in een modeshow?

Modeshow in de Promesse
Tijdens LelySTART organiseert de Promesse op zaterdag 12 september een modeshow. Echte modellen showen de nieuwste collecties van de ondernemers op een rode loper door de Promesse. De modeshows worden gelopen op 12:30, 14:00 en 15:30 uur. Zelf altijd al een keer willen meelopen in een echte modeshow? Upload voor 10 september je meest fashionable foto op de Facebook pagina van de Promesse en maak kans.

Shoppen op zondag
De traditionele koopzondag van Lelystad vindt plaats op de laatste zondag van de maand. Voor LelySTART maken verschillende winkels echter een uitzondering en gaan ze extra open. De winkels die tijdens het evenement een grote LelySTART sticker op de raam hebben zijn gedurende het evenement open, dus ook op de zondag. Uiteraard wel binnen reguliere openingstijden. Daarnaast kan er op zondag optimaal gesnuffeld worden op de Kofferbakmarkt. Geen lange rijen identieke marktkramen, maar een bonte verzameling van auto’s met verkoop van allerlei verschillende tweedehands spullen.

Volop activiteiten

Tijdens de zondag van LelySTART is er naast de koopzondag nog veel meer te doen. Uiteraard is er het vaste LelySTART programma: KunstGras, Lekker Lelystad, amateurkunst, familiefilm Hotel Transylvania en filmreeks NTR Kort in Agora, acrobaten act in FlevoMeer Bibliotheek en natuurlijk Lelyfestijn. Laatstgenoemde wordt dit jaar aangevuld met straatartiesten bekend van Straatmuziekfeest Lelystad. Misschien kan je wel op de foto met een levend standbeeld want Jongin Lelystad loopt door het Stadshart met een Foto2Go actie. Iedereen mag gratis op de foto en krijgt deze meteen mee naar huis. Op het plein bij de Zeeman en Maaslands Kaasboetiek ligt de kinderkartbaan van Kartcentrum Lelystad. Kinderen tussen 5 en 8 jaar mogen gratis een rondje karten.

LelySTART is de traditionele opening van het culturele seizoen in Lelystad en vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september. Het festival wordt georganiseerd door Agora Theater, Kubus, Poppodium Underground, FlevoMeer Bibliotheek en City Marketing Lelystad.

LelySTART wordt mede mogelijk gemaakt door: Barendregt administratie + belastingen, BTV, de Eetalage, ECL, FlevoPost, Hanzewerk, iCLicks, Kartcentrum Lelystad, Mac3 Park en Ondernemersvereniging Stadshart Lelystad. De organisatie dankt deze sponsoren voor hun vertrouwen.

Lelystart

Over ons